Næstved spiller sig frem til DM-finale mod Bakken Bears

2. MAJ 2024 • 21:19SPORT

Team FOG Næstved slog Horsens IC med 92-84 og avancerer til finaleserien efter 3-1 i semifinalen.

For andet år i træk bliver det Team FOG Næstved, der skal tage kampen op med Bakken Bears i DM-finaleserien i basketball.

Mens Bakken i mandags blev klar til DM-finalen for 22. gang i træk, sikrede Næstved sig finalebilletten torsdag aften ved at vinde 92-84 over Horsens IC på hjemmebane. Dermed vinder Næstved semifinaleserien med 3-1 i kampe.

I jagten på et topresultat har Næstved investeret heftigt i stærke udenlandske spillere, og det var også dem, der førte an i torsdagens sejr.

Det så ellers bedst ud for de østjyske gæster i begyndelsen af opgøret. Horsens førte 27-22 efter første periode, og midtvejs lød føringen på 45-43 i gæsternes favør.

Næstved kom langt bedre ud til anden halvdel af kampen, og i løbet af tredje periode blev stillingen vendt, så Næstved førte med otte point før de sidste ti minutter.

I fjerde periode formåede Horsens så at vende stillingen en gang mere, men det var blot for, at Næstved alligevel trak sig sejrrigt ud til sidst.

Hollænderen Lagio Grantsaan førte an for Næstved med 24 point.

I finaleserien spilles der bedst af syv kampe. Sidste år vandt Bakken finaleserien over sydsjællænderne med 4-0 i kampe. Det var aarhusianernes syvende DM-guld i træk og nummer 21 i historien. Team FOG Næstved har aldrig været dansk mester.