Dansk håndboldkeeper udlever udlandsdrøm hun aldrig havde

4. MAJ 2024 • 07:00SPORT

Sarah Nørklit Lønborg drog i 2023 fra Ajax til Bietigheim, som søndag kan fælde Odense i Champions League.

Mange håndboldspillere drømmer om en dag at skabe sig en udlandskarriere, men ikke alle.

Keeperen Sarah Nørklit Lønborg havde aldrig gjort sig de store tanker om at begå sig i en udenlandsk topklub, indtil tyske Bietigheim for godt et halvt år siden lokkede hende væk fra Ajax København.

Bunden af den danske liga blev med underskriften på kontrakten byttet ud med store kampe i Champions League, hvor hun søndag har chancen for at spille sig frem til Final 4.

Sammen med Bietigheim møder Sarah Nørklit Lønborg søndag Odense på udebane i den anden af to kvartfinaler. Det første opgør endte med en tysk sejr på 30-26.

- Jeg har aldrig drømt om at komme til udlandet, men lige pludselig opstod muligheden, som fik mig til at overveje det hele. Det var noget, jeg virkelig gerne ville prøve, når muligheden nu opstod, siger Sarah Nørklit Lønborg.

- Det har været en drøm at spille i Champions League, men i og for sig ikke det at spille i udlandet. Men jeg er virkelig glad for, at jeg gjorde det, og jeg har lært så meget som spiller og person.

Sceneskiftet har ikke været til at tage fejl af. Efter syv år i kvindeligaen for Ajax København, der notorisk har kæmpet for livet i bunden af den danske liga, er presset nu et helt andet.

Bietigheim fører den tyske Bundesliga med fem kampe tilbage og er i kvartfinalen i Champions League. Selv om keeperen har haft et halvt år til at vænne sig til omgivelserne, er det på mange måder stadig et vildt gearskift op ad rangstigen.

- Det er stadig lidt uvirkeligt, når man står på banen og hører Champions League-hymnen i arenaen. At jeg faktisk skal spille kampen og ikke bare se til fra tilskuerrækkerne, siger Sarah Nørklit Lønborg.

- Opmærksomhedsmæssigt kan jeg mærke forskel, fordi jeg nu er en del af en storklub. Når man spiller Champions League, så er der bare en masse fokus udefra, som jeg ikke har været vant til.

Den danske Bietigheim-keeper har et godt kendskab til søndagens modstander Odense. Selv om de tyske gæster har et godt udgangspunkt, så forventer hun en hård kamp.

- Det er stadig meget lige, men måske med en lille favør til os. Odense har stadig et godt hold, som man aldrig nogensinde må dømme ude før sidste fløjt, siger Sarah Nørklit Lønborg.

Søndagens dyst om en billet til Final 4 i Champions League spilles klokken 18.30 i Odense.

Et par timer før det opgør kan Team Esbjerg også booke en plads blandt de sidste fire i turneringen.

Det kan vestjyderne gøre på hjemmebane mod ungarske Ferencvaros, hvor første opgør endte 26-25 til danskerne i Budapest.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU