Tre giganter straffes på børsen på stor regnskabsdag

2. MAJ 2024 • 09:58ERHVERV/POLITIK

Mens store danske selskaber falder på børsen, ser GN Store Nord ud til at blive dagens helt store vinder.

Vestas, Novo Nordisk og A.P. Møller-Mærsk har torsdag det til fælles, at deres aktier står til at blive nogle af de største tabere i C25-indekset.

Efter at de hver især tidligere torsdag aflagde regnskab for første kvartal, falder både Vestas og Mærsk mellem tre og fem procent på fondsbørsen.

Det er konklusionen kort før 10.

Novo Nordisk falder over en procent, selv om medicinalkæmpen har opjusteret sine forventninger til hele året.

Flere analytikere spekulerer i, om det kan have noget at gøre med salget af selskabets populære fedmemedicin Wegovy, som ikke helt har levet op til forventningerne.

- Det er ikke lige den bedste historie, når nu det er produktet, der virkelig skal drive væksten de næste år, siger Oskar Barner Bernhardtsen, investeringsstrateg hos Saxo Bank, til Euroinvestor.

Wegovy omsatte for 27,8 milliarder kroner i første kvartal mod 19,6 milliarder kroner i samme periode sidste år.

Imens ser GN Store Nord ud til at blive den store vinder med en stigning på over 13 procent efterfulgt af Pandora og Ørsted.

GN Store Nord, der sælger høretelefoner og høreapparater, nyder tilsyneladende godt af en strømlining af forretningen.

Selskabet tjente i første kvartal over en kvart milliard, hvilket er en markant forbedring i forhold til samme periode sidste år, hvor det tabte 43 millioner kroner.

Hos Pandora er man kommet ud af årets første tre måneder med organisk vækst på 18 procent. Det har medvirket til en opjustering, der bliver modtaget pænt af aktionærerne.

Den samlede omsætning i Pandora lød på 6,8 milliarder kroner.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU