Salling Groups omsætning runder 70 milliarder kroner

29. APR 2024 • 11:40ERHVERV/POLITIK

Salling Group omsatte i 2023 for 70 milliarder kroner, svarende til en vækst på 5,7 procent.

Selv om høj inflation fik forbrugerne til at søge mod billigere varer, lykkedes det alligevel for Salling Group at øge omsætningen i 2023.

Dagligvaregiganten opnåede en omsætning på 70,3 milliarder kroner i årets løb, hvilket er rekord og svarer til en vækst på 5,7 procent.

Samtidig voksede overskuddet efter skat til 1,6 milliarder kroner efter skat mod 972 millioner kroner i 2022.

Salling Group ejer blandt andet kæderne Bilka, Føtex og Netto og har i årets løb investeret én milliard kroner i at opdatere langt størstedelen af butikkerne i sidstnævnte kæde til det nye 3.0-koncept.

Samtidig med offentliggørelsen af regnskabet varsler Salling Group en ny strategi, der offentliggøres senere på året.

- Vi har klare prioriteter for, hvordan vi fremadrettet skal udbygge vores markedslederposition og gøre os endnu mere relevante for flest mulige kunder.

- Det skal understøttes af en ny, ambitiøs strategisk femårsplan, som tager afsæt i vores fem kerneprioriteter: Kunder, kolleger, kønsdiversitet, kultur og klima, siger den administrerende direktør i Salling Group, Anders Hagh.

Salling Group driver 1726 butikker og restauranter. Godt 700 af dem ligger i Danmark, mens der findes 342 og 663 Netto-butikker i henholdsvis Tyskland og Polen.

Sammenlagt beskæftiger koncernen 58.903 medarbejdere i de tre lande.

Salling Group ejes af den erhvervsdrivende fond Salling Fondene, der udlodder en del af overskuddet til velgørende og almennyttige formål. Sidste år løb donationerne op i 244 millioner kroner.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU