Ørsted forlader Frankrig for at kigge på andre europæiske lande

29. APR 2024 • 09:11ERHVERV/POLITIK

Energiselskabet Ørsted vil efter frasalg i Frankrig kigge mere mod de britiske, irske og tyske markeder.

Energiselskabet Ørsted ønsker i højere grad at have øjnene rettet mod de britiske, irske, tyske og spanske markeder for landvind- og solenergi i fremtiden.

Derfor frasælger selskabet nu den franske energiforretning Ostwind France. Det fremgår af en børsmeddelelse mandag morgen.

Ørsted oplyser ikke nogen pris på frasalget.

Kieran White, der er Ørsteds chef for Onshore i Europa, siger i meddelelsen, at en ny forretningsplan skal være med til at kortlægge, hvor Ørsted kan skabe den største værdi.

- På baggrund af denne plan har vi besluttet at fokusere på de britiske, irske, tyske og spanske markeder for landvind- og solenergi i Europa, siger han.

- Derfor er jeg meget glad for, at vi har fundet en god fremtidig ejer af Ostwind France i Engie.

Ostwind France blev købt af Ørsted i 2022 i forbindelse med overtagelsen af solenergiforretningen Ostwind AG.

Den tyske del af denne handel er i dag fuldt integreret i Ørsted og "vil fortsat være et fokuspunkt for Ørsteds investeringer i landvind- og solenergi i Europa", skriver den danske gigant.

- Ørsteds tyske landvindforretning har med stor succes bragt flere projekter mod endelig investeringsbeslutning, og forretningen fortsætter med at udvikle en attraktiv portefølje af landvind- og solenergiprojekter.

Med salget af Ostwind France har Ørsted ingen tilbageværende aktiviteter i Frankrig. Handlen forventes afsluttet i løbet af andet kvartal af 2024.

Det er ikke første gang i år, at Ørsted sælger en del af sin forretning.

I marts kom det frem, at selskabet solgte ejerandele i fire amerikanske vindmølleparker til energiinvesteringsselskabet Stonepeak.

Det indbragte Ørsted 300 millioner dollar, svarende til godt to milliarder kroner.

Pengene falder et tørt sted hos Ørsted, der i efteråret måtte nedskrive værdien af en række amerikanske projekter.

Nedskrivningerne medførte et underskud på mere end 20 milliarder kroner og har betydet, at selskabet har måttet skrue en kriseplan sammen, der kan få selskabet på ret køl igen.

Den indbefatter blandt andet frasalg af eksisterende parker for at sikre den nødvendige kassebeholdning.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU