Byggemarkedet Stark solgt til ny ejer for hemmeligt beløb

Byggemarkedskæden Stark Group, der har rødder i Danmark, har fået ny ejer.

Amerikanske Lone Star Funds har således solgt kæden til investeringsselskabet CVC Capital. Det oplyses i en pressemeddelelse fra Stark Group.

Købsprisen bliver ikke nævnt i pressemeddelelsen.

Stark Group er en af de største forhandlere og distributører af byggematerialer til det professionelle marked i de nordiske lande og Tyskland.

Fordelt på seks lande har kæden mere end 400 lokationer, hvor der altså både sker forretning med private såvel som professionelle håndværkere.

De seneste år har kæden oplevet stor vækst i salget, og det seneste regnskab viste en omsætning på 30,5 milliarder kroner.

Søren P. Olesen, administrerende direktør i Stark Group, er begejstret over det fremtidige samarbejde med CVC Capital og ser frem til at fortsætte de seneste års vækst sammen med den nye ejer.

– Vi har haft stor gavn af samarbejdet med Lone Star, som med deres opbakning har bidraget til vores stærke resultater de seneste år.

– Vi ser fortsat mange gode muligheder for vækst og udvikling, både organisk og via opkøb i Nordeuropa, siger Søren P. Olesen i pressemeddelelsen.

Stark Group har rødder tilbage til 1896, hvor to aarhusianske firmaer lagde sig sammen under navnet Aarhus Trælasthandel.

Sideløbende med at det selskab voksede, ændrede det navn flere gange. Frem til 2017 hed selskabet DT Group, hvorefter navnet blev ændret til Stark Group.

/ritzau/