Mærsk tror på 500 millioner dollar mere i år før skat

A.P. Møller-Mærsk opjusterer sine forventninger til 2020 med 500 millioner dollar målt på det såkaldte driftsresultat – indtjeningen før blandt andet renter og skat. Det svarer til cirka 3,14 milliarder kroner.

Det fremgår af en selskabsmeddelelse fra Mærsk tirsdag.

Mærsk forventer nu et driftsresultat på 8,0-8,5 milliarder dollar. Opjusteringen kommer, blot dagen før selskabet offentliggør sit regnskab for tredje kvartal.

Opjusteringen er baseret på de foreløbige finansielle tal for oktober og det øgede momentum i fjerde kvartal i fragtrater og volumener i Ocean-segmentet, skriver rederiet.

Ocean-forretningen er den del af rederiets forretning, der dækker over containerforretningen til søs.

Mærsk gør i meddelelsen opmærksom på, at markedssituationen og forventningerne dog fortsat er mere usikre end normalt på grund af covid-19-forstyrrelser.

Det er anden måned i træk, at selskabet ser en bedre indtjening i 2020 end først antaget.

Tilbage i oktober opjusterede selskabet sine forventninger til driftsresultatet i 2020 til 7,5-8,0 millioner dollar fra tidligere 6-7 millioner dollar.

Dengang meldte Mærsk samtidig ud, at man ville afskedige 2000 medarbejdere i tredje kvartal.

Det blev estimeret, at afskedigelserne ville koste firmaet cirka 100 millioner dollar svarende til cirka 630 millioner kroner i omkostninger vedrørende omstruktureringer.

Med opjusteringen er endnu en del af overraskelsesmomentet væk forud for tredje kvartals regnskab onsdag.

Ud over forventningerne til driftsresultatet offentliggjorde Mærsk nemlig også foreløbige tal for omsætningen i tredje kvartal i oktober.

Her var meldingen en omsætning på omkring 9,9 milliarder dollar i kvartalet.

/ritzau/