Nets fusionerer med italiensk betalingsgigant

Betalingskortvirksomheden Nets er solgt til italienske Nexi i en handel til 45 milliarder kroner. Det oplyser Nets i en pressemeddelelse.

Nets og Nexi har forhandlet om en fusion siden starten af november.

Bo Nilsson, der lige nu er administrerende direktør i Nets, bliver bestyrelsesformand. Han kalder fusionen for en “vigtig milepæl”.

– Fra vores afsæt i Danmark og Norge har vi de seneste år udviklet os til at være en europæisk aktør, der i kraft af en stærk innovationskraft og en stor indsats fra vores medarbejdere har været med til at forme den industri, vi befinder os i, som bliver stadig mere international.

– Vi har senest ekspanderet til Tyskland, Østrig, Schweiz og Polen – alle lande, som rummer et stort potentiale for vækst. Norden og ikke mindst Danmark vil fortsat være et vigtigt regionalt kraftcenter for den nye koncern, der med fordel vil kunne trække på den ekspertise, vi har opbygget ved at servicere en af de mest digitalt avancerede regioner i Europa, siger han i pressemeddelelsen.

Nets blev så sent som i 2017 solgt i en stor handel, da kapitalfonden Hellman & Friedman købte og afnoterede selskabet fra fondsbørsen i København.

Siden har Nets gennemført en række fusioner – herunder med tyske Concardis – og solgt dele af sine aktiviteter til amerikanske Mastercard – blandt andet Betalingsservice.

/ritzau/