Spredning af coronavirus tvinger FLSmidth til nedjustering

Den stigende spredning af coronavirus får den danske ingeniørkoncern FLSmidth til at nedjustere forventningerne til 2020.

Det oplyser den danske koncern, der leverer udstyr og serviceydelser til mine- og cementindustrien.

– Vi har set en stabilisering i vores aktiviteter, men med den stigende spredning af covid-19 har vi ikke set den gradvise forbedring i forretningsmiljøet, som vi havde forventet, skriver FLSmidth i sit regnskab for tredje kvartal.

FLSmidth er blandt andet påvirket af, at nogle af de fabrikker, hvor man leverer reservedele eller rådgivning er ramt af nedlukning eller kører på et lavere blus end normalt. Det gælder især i cementindustrien.

Samtidig er adgangen til fabrikkerne i dele verden begrænset, hvilket gør, at FLSmidth i nogle tilfælde ikke har adgang og derfor ikke kan yde rådgivning.

Samtidig er nogle af FLSmidths kunder – særligt i cementindustrien – tilbageholdende med at foretage store investeringer i øjeblikket.

Selskabet forventer nu en omsætning på omkring 16 milliarder kroner i 2020. Tidligere var forventningen 15,5-17,0 milliarder kroner.

Samtidig forventer selskabet ikke længere at kunne hive helt så mange penge hjem, som det kunne være blevet til.

Overskudsgraden – der dækker over, hvor meget salg der bliver vekslet til indtjening – ventes nu at lande på 4,5-5,0 procent. Her var forventningen tidligere 4,5-6,0 procent.

I år er FLSmidths omsætning faldet med 1,3 milliarder kroner til 13,8 milliarder kroner. Samtidig er overskuddet faldet med 77 procent til 127 millioner kroner.

FLSmidth er målt på omsætning blandt Danmarks 30 største virksomheder. Virksomheden har 11.000 ansatte.

/ritzau/