Landets største pensionsselskab har indhentet stor coronanedtur

Efter en stor nedtur i starten af året, hvor coronakrisen ramte verden og finansmarkederne med en hammer, har pensionsselskabet PFA fået indhentet tabene.

Efter årets første ni måneder har PFA et afkast på 11,6 milliarder kroner på investeringer af kundernes pensionsopsparinger.

Det viser regnskabet for tredje kvartal fra PFA, der med omkring en million kunder er landets største pensionsselskab.

– I forhold til marts og april, hvor situationen så allerværst ud på finansmarkederne, er vi kommet godt tilbage, siger Kasper A. Lorenzen, investeringsdirektør i PFA.

– Den positive udvikling på finansmarkederne, hvor tabene samlet set allerede er indhentet, var meget svær at forestille sig, når vi kigger et halvt år tilbage, siger han i en pressemeddelelse.

Den positive udvikling i PFA’s afkast gennem året skal ses i lyset af en generel vending på de finansielle markeder gennem 2020.

Efter PFA kommer Danica Pension, Velliv, PensionDanmark og AP Pension på listen over landets største pensionsselskaber.

PFA understreger i forbindelse med regnskabet, at der er opstået ekstra usikkerhed om afkastene på grund af den seneste tids opblussen i smitten.

– Vi forholder os naturligvis til, at det er en meget usikker verden, vi lever i, og derfor er der grund til forsigtighed.

– Derfor tilpasser vi vores investeringsstrategi løbende og kan agere hurtigt i de skiftende markeder. Det er vores anker i forhold til kundernes opsparinger, som vi værner meget om, siger Kasper A. Lorenzen.

/ritzau/