Tøj og sko trækker lidt ned i ellers fornuftigt detailsalg

Fra august til september er der blevet købt mindre tøj og sko i danske butikker, og det har været med til at trække det samlede detailsalg ned.

Salget i den danske detailhandel ligger dog fortsat på et relativt højt niveau, når der sammenlignes med tidligere i år. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

I perioden fra juli til september har det samlede detailsalg været 1,8 procent højere end i perioden fra april til juni.

Det er, på trods af at salget fra august til september er faldet med 0,9 procent – blandt andet på grund af et mindre salg af sko og tøj.

Ifølge Niklas Praefke, cheføkonom i Ledernes Hovedorganisation, er nedgangen fra august til september ikke umiddelbart alarmerende.

Det begrunder han med, at faldet netop kommer efter et par måneder med høje salgstal, hvor forbrugerne har indhentet det udskudte forbrug fra foråret.

– Der er altså hovedsageligt tale om en normalisering, selv om de vedtagne restriktioner i september formentlig også har lagt en dæmper på forbruget.

– Det er min forventning, at de høje salgstal vil fortsætte ind i oktober, hvor udbetalingen af de indefrosne feriepenge ser ud til at hjælpe, siger Niklas Praefke i en skriftlig kommentar.

Tallene fra Danmarks Statistik er korrigeret for diverse forhold. Det drejer sig om prisudvikling, sæsonudsving og effekten af handelsdage.

/ritzau/