Rejsebranchen i knæ – vil have regionale rejsevejledninger

Rejsebureauerne kan ikke bestå meget længere. Det siger Lars Thykier, der er administrerende direktør i Danmarks Rejsebureau Forening.

Meldingen kommer, efter at Tyskland og Cypern torsdag er blevet føjet til listen over lande, som der frarådes ikke-nødvendige rejser til.

– Vi er lukket næsten helt ned nu, og derfor må regeringen se på muligheden for at hjælpe branchen økonomisk.

– Denne gang skal det være en reel hjælp til en branche, der ikke kan bestå ret meget længere, skriver Thykier i en kommentar.

Brancheorganisationen vil hurtigst muligt – og senest inden 15. november – have en ny model, så rejsevejledningerne bliver opdelt på regioner.

Den model bruges blandt andet for Sverige. Her er fem regioner fortsat ikke på listen over steder, hvortil det frarådes at rejse.

Lars Thykier peger på, at det allerede for næsten tre måneder siden blev aftalt politisk, at arbejdet med regionale rejsevejledninger skulle iværksættes.

At det ikke er indført endnu, er at sparke til en branche, der allerede er tvunget helt ned at ligge, lyder det.

– Det kunne sagtens have set væsentligt bedre ud, hvis Udenrigsministeriet allerede nu havde udarbejdet de regionale rejsevejledninger, som vi har efterspurgt i flere måneder, mener Thykier.

Danmarks Rejsebureau Forening tæller blandt andet FDM Travel og Kilroy.

/ritzau/