Samsung nyder godt af sanktioner mod smartphone-rival

Den sydkoreanske techgigant Samsung Electronics har de seneste tre måneder haft en stor fremgang i salget af smartphones, og det skyldes ifølge analytikere hovedsageligt amerikanske sanktioner mod den kinesiske konkurrent Huawei.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Samsung forventer en stigning i driftsoverskuddet på næsten 60 procent i tredje kvartal sammenlignet med samme periode året før til 12,3 billioner won (67,1 milliarder kroner, red.).

Det vil være selskabets største driftsoverskud siden tredje kvartal 2018. Omsætningen ventes desuden at være øget med seks procent til 66 billioner won.

Det fremgår af en orientering om udviklingen i det seneste kvartal frem til udgangen af september, som Samsung har offentliggjort torsdag. Det egentlige kvartalsregnskab kommer i slutningen af oktober.

Det forventede driftsoverskud er ifølge AFP større end forventet af de analytikere, som følger Samsung.

Analytikere fremhæver amerikanske sanktioner mod Huawei som medvirkende til fremgangen.

USA restriktioner over for Huawei har lagt en dæmper på efterspørgslen på selskabets telefoner uden for Kina, og det har givet Samsung en fordel i konkurrencen.

Desuden har Huawei øget indkøbet af computerchips fra Samsung, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Den amerikanske regering beskylder Huawei for at bidrage til kinesisk stats spionage mod USA.

Analytiker Kang Min-soo fra Counterpoint Research mener, at sanktionerne påvirker det globale salg af mobiltelefoner.

– For Samsung vil det være en god mulighed for øgede markedsandele i Europa, hvor firmaet har konkurreret med Huawei i forskellige priskategorier, siger han til AFP.

/ritzau/