Verdens milliardærer blev markant rigere under coronakrisen

Formuerne hos alverdens milliardærer steg fra april til juli i år med 27,5 procent til i alt 10,2 billioner amerikanske dollar. Det svarer til over 64 billioner danske kroner.

Det viser en rapport lavet af den schweiziske bank UBS og rådgivningsvirksomheden PwC ifølge det britiske medie The Guardian.

Mens coronakrisen var på sit højeste flere steder, lykkedes det således verdens milliardærer at øge deres formuer til den største værdi nogensinde.

Ifølge rapporten havde verdens milliardærer inden da den hidtil højeste samlede formueværdi tilbage i slutningen af 2017, hvor deres formuer samlet var 8,9 billioner dollar værd.

Antallet af dollarmilliardærer på verdensplan er ifølge den schweiziske bank også steget til det højeste nogensinde fra 2158 i 2017 til 2189 i dag.

– Milliardærerne gjorde det ekstremt godt under coronakrisen, siger Josef Stadler, der er leder af UBS’ afdeling for folk med meget store formuer.

– Ikke blot klarede de nedturen, men de tjente også på opturen (da aktiemarkederne begyndte at komme sig, red.).

Stadler forklarer til avisen, at milliardærernes store gevinster skyldes, at de havde den nødvendige “is i maven” til at købe flere aktier, mens markederne var på vej ned, sådan så de kunne tjene på den efterfølgende optur.

En billion er det samme som 1000 milliarder.

/ritzau/