Arbejdsløsheden er igen under fem procent

Ledigheden faldt igen i august, og dermed er arbejdsløsheden på ny under fem procent, oplyser Danmarks Statistik.

Ifølge Danmarks Statistik var der i august 137.800 ledige, hvilket svarer til 4,9 procent af arbejdsstyrken. Det er et fald på 9700 personer fra juli til august og dermed det største fald på en enkelt måned i statistikkens historie.

Hvis man ser på de tre sommermåneder lagt sammen, faldt ledigheden med 20.000.

Dermed bekræfter Danmarks Statistik den udvikling, som Beskæftigelsesministeriet har berettet gennem august og september – at færre er meldt ledige siden en stor stigning i foråret.

Når man ophører med at være ledig, betyder det ikke nødvendigvis, at man har fået et job. Det kan også være, fordi man er begyndt på et studie, er blevet syg eller gået på barsel.

Økonom i Arbejdernes Landsbank Anders Christian Overvad peger dog på, at det danske arbejdsmarked endnu ikke har hentet det tabte fra forårets corona-nedlukning.

– Et fald i ledigheden på 20.000 over tre måneder er virkelig en glædelig nyhed, skriver han i en analyse af tallene.

– Inden vi får armene for langt over hovedet, er det dog vigtigt at huske, at ledigheden stadig er 35.000 højere, end før coronakrisen ramte, og ser vi på andre og friskere statistikker, lader fremgangen på det danske arbejdsmarked til at være standset.

/ritzau/