Hver tredje coronaledig blev også ledig under finanskrisen

Hver tredje over 30 år der har mistet sit arbejde uden coronakrisen, mistede også sit arbejde under finanskrisen. Det er især de ældre ufaglærte, der rammes.

Det viser en omfattende analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE), skriver Jyllands-Posten torsdag.

– Nogle af dem, der blev ramt under sidste krise, er først kommet tilbage på arbejdsmarkedet for et par år siden, og nu er de ude igen, fordi de ikke fik helt fat, siger Emilie Agner Damm senioranalytiker ved AE.

AE har fulgt de 1,3 millioner danskere, som både var i beskæftigelse umiddelbart før finanskrisen i 2008 og før coronakrisen i foråret.

Analysen fra AE viser, at de danskere, som var 40-49 år, da finanskrisen ramte i 2008, og som dengang blev ledige, er der klart flest fra den aldersgruppe, som nu går igen blandt de coronaledige, skriver Jyllands-Posten.

Alder og uddannelse spiller en afgørende rolle. Det samme gør tiden for, hvor længe man gik ledig under finanskrisen, skriver Jyllands-Posten.

– Ufaglærte er en gruppe, der har en løsere tilknytning til arbejdsmarkedet, og de er de sidste, der kommer tilbage på det igen efter en krise, siger Emilie Agner Damm.

Ifølge Emilie Agner Damm kommer man bagud, hvis man bliver fyret. Det er både i forhold til beskæftigelsesmuligheder og løn.

/ritzau/