Playstation 5 kommer til Danmark i november

Sonys nye spilkonsol, Playstation 5, kommer på hylderne i danske butikker 19. november.

Det oplyser det japanske teknologiselskab i en pressemeddelelse.

Dermed må spilleglade danskere vente en uge med at få fingrene i konsollen i forhold til visse andre markeder, da Playstation 5 allerede 12. november bliver lanceret i blandt andet Japan og USA.

Med lanceringen er der lagt op til en styrkeprøve i slutningen af året med Microsoft og dets konsoller Xbox Series X og S, som lanceres 10. november.

Internationalt vil en Playstation 5 i en version med Blu-ray- og spildrev blive prissat til 499,99 dollar svarende til omkring 3150 kroner. Det er samme pris som en Xbox Series X, mens Series S ligger 299,99 dollar.

Hvad en Playstation 5 præcis kommer til at lande på i danske kroner, er endnu uvist.

Uden Blu-ray- og spildrev bliver prisen på den nye Playstation 399,99 dollar. Men den vil kun kunne køre spil, som er blevet downloadet på konsollen.

Prissætning har ifølge nyhedsbureauet Reuters tidligere spillet en afgørende rolle i kapløbet mellem de to konsoller.

Hvis en konsol får lokket en tilpas stor mængde spillere med på vognen tidligt, vil det også være lettere at få spiludviklere til at satse på at lancere produkter til ens konsol.

De kommende spil til Playstation 5 inkluderer blandt andet “Final Fantasy XVI”, et nyt spil i “God of War”-serien og et Harry Potter-rollespil.

Der kommer også et nyt Spider-Man-spil.

Serkan Toto, grundlægger af Kantan Games, som er en konsulentvirksomhed for spilindustrien, ser ifølge Reuters Sonys “fantastiske” række af spil som “et aggressivt” forsøg på at promovere sig med eksklusive spil.

Imens forsøger Xbox med billigere priser for den billigste model at få brugere ind i “Xbox-økosystemet”, lyder Totos analyse ifølge nyhedsbureauet.

/ritzau/