Coop skal finde ny topchef – afløser ventes inden årsskiftet

Der skal findes en ny topchef til selskabet bag dagligvarekæder som Kvickly, Fakta og Super Brugsen.

Administrerende direktør i Coop Peter Høgsted fratræder således sin stilling. Det oplyses i en pressemeddelelse fra Coop.

En afløser ventes at blive fundet inden årets udgang. Indtil da fortsætter Peter Høgsted i sin stilling hos Coop.

Peter Høgsted har været administrerende direktør i Coop siden 2013. Det fremgår ikke af pressemeddelelsen, hvorfor han nu stopper i stillingen.

– Peter har skabt en stor transformation af Coop, hvor der under hans ledelse er sat en ny dagsorden i dansk dagligvarehandel, siger Lasse Bolander, bestyrelsesformand i Coop, i pressemeddelelsen.

Ifølge bestyrelsesformanden har de seneste år budt på resultatforbedringer i Coop. At dømme efter årets første otte måneder kommer 2020 også til at være tilfredsstillende, fortæller Lasse Bolander.

Men efter coronakrisen forventer Coop en økonomisk afmatning. Det betyder, at forbrugerne vil være mere tilbageholdende.

– Derfor skal vi forberede os på en fase, hvor effektivisering, omkostningsbesparelser og styrkelse af lavpriskoncepterne bliver afgørende for Coops konkurrencedygtighed.

– Den kommende administrerende direktørs opgave bliver at forstærke fokus på effektiv drift af hele organisationen, af alle kæder og ikke mindst et stærkt samarbejde i hele Coop-familien, siger Lasse Bolander.

Coop er en af de største dagligvarevirksomheder i Danmark.

Foruden Kvickly, Fakta og Super Brugsen står virksomheden også bag kæderne Dagli’ Brugsen og Irma.

Coop har mere end 1200 butikker i hele Danmark.

/ritzau/