Mindre trafik under coronalukning har givet færre bilskader

Antallet af bilskader faldt, mens Danmark var lukket under coronaudbruddet.

Til gengæld er antallet af bilskader begyndt at stige igen, efter at landet er genåbnet. Det viser tal fra brancheorganisationen Forsikring & Pension.

I april og maj faldt antallet af skader på motorkøretøjer med henholdsvis 14 procent og 13 procent.

Men allerede i juni og juli var antallet af skader tilbage på gennemsnittet for de seneste fem år.

– I april og maj arbejdede rigtig mange hjemmefra, og det blev generelt anbefalet, at man begrænsede kontakten med andre.

– Det gav mindre trafik på vejene og også færre skader.

– Men i takt med at landet er genåbnet, er antallet af skader på biler tilbage på normalt niveau, siger Thomas Brenøe, vicedirektør i Forsikring & Pension, i en pressemeddelelse.

Selv om der er kommet mere trafik på de danske veje, efter at landet er åbnet igen, er den samlede trafik fortsat nogle procenter under sidste års niveau. Det viser tal fra Vejdirektoratet.

Tallene fra Vejdirektoratet viser dog også forskelle, alt efter hvor man kigger i landet.

I midten af juli var der en weekend således generelt mindre trafik på vejene i nærheden af grænsen mod Tyskland sammenlignet med samme weekend året før.

Det kan have hængt sammen med, at færre er kørt sydpå på ferie i år.

Omvendt var der samme weekend mere trafik i år i forhold til sidste år på en lang række af de indenlandske veje.

Det kan skyldes, at der i år er flere, som har valgt at holde ferie i Danmark.

– Det ser som forventet ud til, at ekstra mange danskere holder sommerferie indenlands i år, sagde Niels Moltved, projektleder i Vejdirektoratet, i en pressemeddelelse i juli.

– Det viser sig blandt andet ved en usædvanlig lav trafik nær grænserne og en øget trafik på tværs af landet mellem hovedstadsområdet og Jylland samt på hovedvejene til og fra sommerhusområderne, for eksempel ved den jyske vestkyst og i Nordsjælland.

/ritzau/