Corona og oliekrig giver rederi største overskud i årevis

I et halvår med stor uro og økonomisk usikkerhed er det lykkedes rederiet Torm at få sit bedste resultat siden 2008.

Det fremgår af halvårsregnskabet fra det danske rederi, der tjener penge på at fragte olie rundt på verdenshavene.

I årets første seks måneder har Torm tjent 803 millioner kroner før skat. Det er det største halvårsoverskud, siden selskabet i de første seks måneder af 2008 tjente et godt stykke over en milliard kroner.

Ifølge Torm skyldes det gode resultat i år især to forhold. Det ene er udbruddet af coronavirus, og det andet er en priskrig på oliemarkedet.

Mens coronaudbruddet har medført et kraftigt fald i efterspørgslen af olie, så har en priskrig mellem de olieproducerende lande samtidig øget olieproduktionen.

Det har medført en ifølge Torm hidtil uset grad af lageropbygning, herunder i form af flydende olielagre. Det har skabt øget aktivitet for det danske rederi.

– Det stærke marked gennem første kvartal fortsatte ind i andet kvartal 2020, hvilket har resulteret i det bedste halvårsresultat siden 2008, siger Jacob Meldgaard, direktør i Torm, i en skriftlig kommentar.

I forlængelse af det positive halvår har bestyrelsen i Torm besluttet at udbetale et samlet udbytte til aktionærerne på 397 millioner kroner.

Dermed er det cirka halvdelen af overskuddet, som aktionærerne får andel i.

Både aktionærerne og Torm kan desuden glæde sig over, at de gode takter fra første halvdel af året er fortsat ind i anden halvdel.

– Jeg er tilfreds med, at Torms solide operationelle platform også i tredje kvartal til dato har sikret en stærk indtjening, hvilket indikerer en positiv bundlinje for hele kvartalet, siger Jacob Meldgaard.

Siden sin start i 1889 har Torm bygget sig op til at blive en af verdens førende olietransportører. Selskabet har i dag aktiviteter i hele verden.

Ved udgangen af første halvår ejede rederiet 68 skibe, samtidig med at det havde leaset ti skibe. Dermed bestod den samlede flåde af 78 skibe.

/ritzau/