Bakken låner 200.000 mundbind til udsolgte Coop-butikker

Dyrehavsbakken nord for København låner omkring 200.000 mundbind til Coop, der blandt andet ejer Kvickly og Fakta.

– Det betyder, at vi kan få mundbind ud i de ellers udsolgte butikker i København, siger Lars Aarup, kommunikations- og analysechef i Coop, mandag formiddag.

Når dagligvaregiganten igen får et overskud af mundbind på sine lagre, vil de tusindvis af mundbind blive leveret tilbage til Dyrehavsbakken.

Alene i weekenden blev 1,3 millioner mundbind flået af hylderne i Coops butikker.

Coop får i øjeblikket leveret omkring en million mundbind dagligt, men har altså svært ved at følge med efterspørgslen.

– Sendingerne vil blive større, så snart det er muligt, oplyser Lars Aarup.

Ifølge Coop vil der gå en til to uger, før butikkerne kan følge med efterspørgslen.

– Da jeg hørte fra en leverandør, at Coop stod i en uheldig situation, og vi har nok mundbind til den her uge, så ville vi gerne gøre noget for at hjælpe, siger direktøren for Dyrehavsbakken, Nils-Erik Winther.

Tidligere har Dyrehavsbakken selv lånt 50.000 mundbind af Tivoli. De mundbind bliver nu leveret tilbage til forlystelsesparken.

I Coop opfordrer Lars Aarup Coops kunder til at holde lidt igen med indkøbene, så dem med størst behov – eksempelvis personer i risikogruppen – kan få adgang til mundbindene. Coop har dog ikke oplevet, at kunder hamstrer mundbind, lyder det.

Mundbind i Coops butikker koster tre kroner stykket.

Behovet for mundbind kommer på baggrund af et krav fra myndighederne, om at alle skal bære mundbind i den offentlige transport. Påbuddet træder i kraft lørdag den 22. august.

Det oplyste statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde i weekenden.

/ritzau/