1,8 millioner amerikanere fandt nyt arbejde i juli

Den amerikanske beskæftigelse steg med 1,8 millioner i juli.

Det gav en arbejdsløshedsprocent på 10,2 procent. Det er et fald i forhold til i juni, hvor 11,1 procent af de arbejdsdygtige var registreret arbejdsløse.

Selv om den stigende beskæftigelse i juli alt andet lige er godt nyt for den amerikanske økonomi, der er hårdt ramt af coronavirusset, så er stigningen lavere end i de forudgående måneder.

Mens beskæftigelsen steg med 2,7 millioner i maj, så steg den i juni med 4,8 millioner. Stigningen i juni var den højest registrerede siden 1930’erne.

Ifølge Frederik Engholm, chefstrateg i Nykredit, er der ikke noget overraskende i, at jobvæksten er begyndt at tabe fart.

– Stigende smitte i de såkaldte solstater i USA i juni og juli har ført til strammere restriktioner.

– Det er blandt andet slået igennem i en mere svingende udvikling i for eksempel ugentlige ansøgninger om arbejdsløshedsunderstøttelse.

– Derfor kommer det ikke som et enormt chok, at jobtallet ikke er så stærkt i juli, siger Frederik Engholm i en skriftlig kommentar.

Torsdag viste tal fra USA’s arbejdsministerium, at 1,2 millioner amerikanere i sidste uge havde søgt om arbejdsløshedsunderstøttelse.

De seneste måneder har millioner af amerikanere søgt om den særlige ordning, der betyder, at folk søger om dagpenge.

/ritzau/