Britisk flyselskab søger om konkursbeskyttelse i USA

Coronaudbruddet har givet økonomiske problemer for flyselskabet Virgin Atlantic.

Problemerne er nu blevet så store, at det britiske luftfartsselskab har søgt om konkursbeskyttelse i USA.

Det skriver flere medier, herunder nyhedsbureauet AFP.

Når et selskab søger om konkursbeskyttelse, kan det fortsætte driften, mens det forsøger at finde en løsning på sine problemer, uden at det risikerer at blive mødt af konkursbegæringer.

Problemerne hos Virgin Atlantic er opstået som følge af coronaudbruddet, der har påvirket den globale lufttrafik i stor grad.

Hos Virgin Atlantic har man i flere måneder ikke fløjet på grund af udbruddet. Det har kostet selskabet en del penge – og nu er økonomien blevet så presset, at der må søges om konkursbeskyttelse.

Hvis ansøgningen bliver godkendt, kan det give selskabet mere ro til at arbejde videre med en potentiel redningsplan, skriver AFP.

I juli annoncerede Virgin Atlantic en plan om at sikre sig 1,2 milliarder pund – svarende til 9,9 milliarder kroner – i privat finansiering. Planen ville ifølge selskabet være “et kæmpe skridt imod en sikring af fremtiden”.

For at kunne gå videre med planen skal den dog først godkendes af kreditorer i Storbritannien. Det er det, som selskabet håber at kunne få mere ro til.

/ritzau/