FLSmidth taber penge efter nedgang i mine- og cementbranchen

En mindre aktivitet inden for mine- og cementindustrien har i andet kvartal givet faldende omsætning for danske FLSmidth.

Det har været med til at koste ingeniørkoncernen et underskud på 17 millioner kroner. Det fremgår af selskabets halvårsregnskab.

Underskuddet er blevet til på baggrund af en omsætning, der i forhold til andet kvartal sidste år er faldet med 30 procent til 3,8 milliarder kroner.

Som en leverandør til mine- og cementindustrien er FLSmidth afhængig af, at der er fornuftig aktivitet inden for de to industrier.

Men fordi aktivitetsniveauet har været lavere, har FLSmidth ikke tjent lige så mange penge på at levere maskiner, rådgivning og service til andre selskaber inden for mine- og cementindustrien.

– Som forudset var andet kvartal påvirket af covid-19-pandemien, fortæller Thomas Schulz, administrerende direktør i FLSmidth, i en kommentar.

Før har ingeniørkoncernen forventet en moderat forbedring i tredje kvartal.

Men da coronakrisen ser ud til vare længere end hidtil antaget, så er FLSmidth nu forsigtigt optimistisk i forhold til en gradvis forbedring senere på året.

/ritzau/