Norwegian fløj med lidt flere passagerer i juni

Norwegian fløj i juni med 113.004 passagerer. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Dermed er trafikken langsomt på vej tilbage. I maj blev der fløjet 73.401 passagerer. Det er dog stadig milevidt fra niveauet, inden coronakrisen satte ind.

I maj faldt passagerantallet 98 procent fra samme måned året før, da virusudbruddet fik lande til at indføre rejserestriktioner og grænselukninger.

Der åbnes dog langsomt op for flere ruter, og Norwegian har i juli åbnet for flere afgange fra København – blandt andet til Berlin.

Coronakrisen har ramt Norwegian hårdt, da selskabet allerede inden krisen var økonomisk klemt efter en årrække med stor vækst.

For at komme igennem krisen er der derfor søsat en større redningsplan.

Norwegian har udstedt aktier for at få penge i kassen, ligesom virksomheder med penge til gode har konverteret gæld til aktier.

Samtidig har den norske stat stillet garantier for lån på op til tre milliarder norske kroner, så Norwegian kan låne penge.

Der er dog ikke udsigt til, at interessen for rejser vender tilbage til niveauet fra før krisen lige foreløbig.

Det fik i sidste uge SAS til at lancere en milliardstor spareplan, hvor der blandt andet skal tilføres på 8,5 milliarder kroner.

Pengene kommer fra den danske og svenske stat, som øger deres ejerandele til omkring 20 procent.

Også flyselskabet Lufthansa har fået hjælp af den tyske stat, der har tilført, hvad der svarer til 22 milliarder kroner.

Den statslige støtte er dog faldet lavprisflyselskabet Ryanair for brystet. Det har fået det irske selskab til at klage til EU-Domstolen.

/ritzau/