Sommerhuse er revet af markedet – ikke set større i 16 år

Der var rift om de danske sommerhuse i maj, efter at der blev taget en politisk beslutning om en gradvis genåbning af Danmark.

Faktisk blev der i maj solgt det højeste antal sommerhuse i mindst 16 år. Det viser tal fra Finans Danmark, interesseorganisation for den finansielle sektor.

Ifølge tallene var der efter påsken 8403 sommerhuse til salg i Danmark, mens der i slutningen af maj var 7152. Det er et fald på små 15 procent.

Den primære årsag til, at udbuddet er faldet så markant, er, at rigtigt mange sommerhuse er blevet taget af markedet igen, forklarer Finans Danmark.

– Samtidig med nedlukningen af Danmark steg udbuddet af sommerhuse. Der blev både sat flere sommerhuse til salg, og der blev ikke taget så mange af markedet.

– På grund af nedlukningen kunne danskerne ikke i lige så høj grad komme ud og se på nyt sommerhus, siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark, i en pressemeddelelse.

– Men den udvikling er vendt. Efter udmeldingen om den gradvise genåbning af Danmark i påsken er sommerhusene blevet revet væk.

– I maj blev der taget 2221 sommerhuse af markedet i Danmark. Det er det højeste antal, vi hidtil har set i de 16 år, vi har statistik for, siger hun.

/ritzau/