Suzuki holder på økonomiske udsigter grundet coronausikkerhed

Coronasituationen gør det lige nu svært for Suzuki at spå om de økonomiske resultater for det kommende år.

Derfor lancerer det japanske industrikonglomerat heller ikke forventninger til året i forbindelse med sit seneste årsregnskab, der er kommet tirsdag.

– Vi vil komme med forventningerne, lige så snart det bliver muligt at regne på effekterne af det nye coronavirus, skriver Suzuki i en meddelelse.

Seneste årsregnskab fra Suzuki dækker over perioden fra april sidste år til marts i år. Regnskabet viser både faldende omsætning og indtjening.

Med til at trække resultaterne ned har været en svækket japansk yen samt et faldende salg af biler i Indien og Pakistan.

Dertil har udbruddet af coronavirus også nået at have en effekt, skriver Suzuki.

Samlet er omsætningen gået tilbage med 9,9 procent til 221 milliarder kroner. Samtidig er driftsindtjeningen faldet med 33,7 procent til 14 milliarder kroner.

Ud over at producere biler har Suzuki også en produktion af blandt andet motorcykler. Dertil har konglomeratet en række andre aktiviteter, herunder inden for den maritime industri.

Dykkes der ned i de enkelte forretninger, er bilforretningen den største med en årlig omsætning på 200 milliarder kroner. Dermed udgør salget af biler langt størstedelen af Suzukis samlede omsætning.

Den del af den samlede butik, der producerer motorcykler, omsætter årligt for 15 milliarder kroner.

I det forgangne regnskabsår har et faldende salg i Europa, Nordamerika og Indonesien været med til at trække omsætningen fra motorcykeldelen ned.

Til gengæld har salget af motorcykler i Indien peget op, oplyser Suzuki.

/ritzau/