Prisen på olie bliver hamret til rekordlavt niveau

Det er mandag aften blevet historisk billigt at købe sig retten til en tønde olie.

Prisen for en tønde amerikansk råolie til levering i maj er faldet under en dollar. Det er det laveste niveau, siden man begyndte at kunne lave den slags handler i 1983.

Det skriver flere nyhedsbureauer, herunder Reuters.

Prisen har en overgang faktisk også været nede at vende i minus – altså så det er begyndt at koste investorer at skille sig af med papirerne på olien.

Det store prisfald skyldes en generelt lav efterspørgsel på råolie rundt om i verden, som på grund af coronasituationen ikke forbruger det samme som før.

Faldet skyldes også, at der på grund af den lave efterspørgsel ikke er mange olieselskaber, som har brug for at fylde deres lagre op. Det skaber et problem i forhold til at skille sig af med den olie, som nogle investorer har papirer på.

Også herhjemme kan forbrugerne blive påvirket af den rekordlave oliepris.

De seneste ugers uro på grund af den globale coronakrise har allerede sendt prisen på benzin ned. Det kan vare ved, hvis udviklingen ikke ændrer sig.

– Når vi de seneste uger har skullet tanke bilen, så har vi kunnet se, at benzinpriserne er ret lave, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri.

– Man kan sige, at det er en lille trøst, for mange af os kører ikke så langt for tiden. Så det er svært for alvor at glæde sig over den gevinst.

– Men man kan glæde sig over, at når vi tanker benzin, at så er benzinen også blevet noget billigere.

/ritzau/