Det danske arbejdsmarked var i topform før coronaudbrud

Det danske arbejdsmarked var i god form i januar, inden coronavirusset begyndte at sprede sig, og inden store dele af samfundet blev lukket helt eller delvist ned.

4800 personer kom således i job i januar, hvor antallet af lønmodtagere samlet set strøg over 2,8 millioner, hvilket er rekord.

Det viser tal fra Danmarks Statistik, der understreger, at tallene dermed ikke er påvirket af coronavirusset, som først for alvor har ramt Danmark i marts.

Tallene for beskæftigelsen i Danmark bliver normalt fulgt tæt af økonomer og politikere, men med de seneste ugers coronakrise kan tallene synes en anelse forældede, da de er blevet overhalet af virkeligheden.

Billedet ventes da også at have ændret sig i marts. I de første tre dage af denne uge meldte 14.700 sig ledige. Det viser tal fra Beskæftigelsesministeriet. Det er tre til fire gange så mange som normalt.

Regeringen har allerede varslet en stribe hjælpepakker, der skal være med til at holde hånden under virksomheder og redde arbejdspladser.

Senest blev der torsdag præsenteret en støttepakke til 50 milliarder kroner, som giver virksomheder og selvstændige, der er direkte ramt af coronavirusset, mulighed for kompensation.

Det kan være restauranter eller frisører, som i øjeblikket skal have lukket for kunder.

/ritzau/