Danmark og Sverige kommer med milliardgaranti til SAS

Den danske og svenske stat går sammen om at stille en milliardgaranti for SAS. De to landes regeringer har aftalt hver især at garantere 1,5 milliarder svenske kroner – altså tre milliarder svenske kroner i alt.

Det svarer til lidt over to milliarder danske kroner.

De to stater er de ejere med den største andel i SAS. Den svenske stat ejer 14,82 procent, mens den danske ejer 14,24 procent.

SAS har været hårdt ramt af tiltagene for at undgå spredning af coronavirus globalt.

Siden mandag har det meste af SAS’ flåde været sat ud af spillet. Det har også haft den betydning, at store dele af de ansatte er sendt hjem. Op mod 10.000 ansatte er hjemsendt, hvilket svarer til 90 procent af de ansatte.

SAS har omkring 4000 ansatte i Danmark.

Ifølge luftfartsanalytiker Jacob Pedersen fra Sydbank taber SAS formentlig mellem 80 og 100 millioner kroner om dagen på nedlukningen. SAS havde ved sidste regnskab 4,5 milliarder kroner at stå imod med.

/ritzau/