Tirsdagens obligationer: Virusuro sender renten i laveste niveau i år

Frygt for effekterne af coronavirussets indtog i Europa sendte igen aktierne ned tirsdag, mens investorerne søgte i sikker havn på obligationsmarkedet.

Herhjemme faldt renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation med 3 basispoint til minus 0,49 pct. og nåede dermed det laveste niveau siden oktober. I løbet af ugen er den tiårige rente faldet 6 basispoint.

Tirsdagens nøgletal gav ikke anledning til megen opmuntring.

Fra USA kom der ud på eftermiddagen lidt skuffende tal for forbrugertilliden, der godt nok steg til 130,7 i februar fra 130,4 i januar, men landede et stykke fra økonomernes estimat på 132,2 ifølge Bloomberg News.

I Tyskland offentliggjorde det økonomiske forskningsinstitut IFO fra Universitetet i München desuden nedslående nyt om industriens forventninger til eksporten.

Indekset faldt til minus 0,7 i februar fra plus 0,8 i januar og indikerer dermed negativ vækst.

– Den tyske eksport gør i øjeblikket ingen fremskridt. På kort sigt levner udviklingen som følge af coronavirus ikke meget plads til forbedring, lød det i en kommentar fra IFO-instituttet.

Heller ikke aktivitetsindikatoren fra den amerikanske centralbanks afdeling i Richmond var opmuntrende. Indekset faldt til minus 2 fra plus 20.

/ritzau/FINANS
Jakob Dalskov +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: [email protected], www.ritzaufinans.dk