Transportgigants omsætning nærmer sig 100 milliarder kroner

Sidste år overtog den danske transport- og logistikkoncern DSV en af sine store konkurrenter.

Det har hjulpet stærkt med til at løfte de økonomiske resultater for koncernen, der efter fusionen med schweiziske Panalpina hedder DSV Panalpina.

Omsætningen for den samlede virksomhed er sidste år steget med 20 procent til 94,7 milliarder kroner. Det viser årsregnskabet, som er offentliggjort fredag.

– 2019 var et stærkt år for vores selskab – ikke mindst takket være opkøbet af Panalpina i august 2019.

– En stor del af organisationen arbejder nu hårdt med integrationen, og tingene udvikler sig godt, siger Jens Bjørn Andersen, administrerende direktør i DSV Panalpina, i en kommentar til regnskabet.

Efter fusionen er DSV Panalpina blandt de fire største inden for sin branche på globalt plan, og selskabet har en markedsandel på mellem tre og fire procent.

Den store omsætningsvækst i 2019 har været med til at give selskabet en øget indtjening. Driftsoverskuddet før særlige poster er steget med 22 procent til 6,7 milliarder kroner.

I 2020 venter DSV Panalpina at kunne gøre det endnu bedre. Forventningen er at få en driftsindtjening på mellem 8,2 og 8,7 milliarder kroner.

Forventningen er imidlertid også behæftet med noget usikkerhed på grund af udbruddet af det potentielt dødelige coronavirus.

– Det er svært at forudsige markedssituationen i 2020; lige nu påvirker hele situationen med coronavirusset den globale forsyningskæde og skaber usikkerhed.

– Det er dog på dette tidspunkt ikke til at sige, hvad det vil få af finansiel betydning, forklarer Jens Bjørn Andersen.

/ritzau/