Markedsoversigt: DSV tabte højde i virusramt marked – uændret rente

Ugens stormflod af regnskaber fra de helt store danske selskaber sluttede med friske kvartalstal fra DSV Panalpina, som blev modtaget med et fald for aktien på 0,8 pct. til 784,60 kr.

Dermed bidrog transport- og logistikaktien til et samlet fald for C25-indekset til 1340,25 eller med 0,2 pct. i forhold til torsdagens lukkeniveau og efter en forholdsvis neutral åbning på dagens handel.

– Vi har set markedet falde lidt hen over dagen, og jeg tror, at der er blevet lidt mere usikkerhed omkring coronavirusset, som har bredt sig siden morgenstunden. Det har måske lidt at gøre med, at man bevæger sig hen mod en weekend, hvor man heller ikke ved, hvad der kan ske, siger afdelingsdirektør i Sydbank Ole Kjær Jensen.

Han tilføjer, at usikkerheden måske også kan få nogle investorer til at tage gevinsten hjem efter flere dage med pæne stigninger i det danske marked.

– Jeg tror lige så meget, at der er lidt gevinsthjemtagning i det, mener Ole Kjær Jensen.

DSV Panalpina opnåede i fjerde kvartal et driftsoverskud før særlige poster (EBIT) på 1784 mio. kr., mens analytikerne ifølge DSV Panalpinas egne estimater havde ventet et overskud på 1753 mio. kr. i kvartalet.

I 2020 venter koncernen et driftsresultat før særlige poster på 8200-8700 mio. kr., og konsensus blandt analytikerne var 8637 mio. kr.

FLSmidth sluttede ugen med annoncering af en storordre til en værdi af cirka 1,7 mia. kr. Ordren vil blive booket i første kvartal 2020, oplyser FLSmidth. Ingeniøraktien spurtede efterfølgende op i C25-indekset, hvor den lukkede 0,8 pct. højere i 244,20 kr. efter en placering dagen igennem i bunden af indekset.

På obligationsmarkedet var den store begivenhed den amerikanske arbejdsmarkedsrapport for januar, som blev lagt frem fredag eftermiddag.

Et rentefald på 2 basispoint fra åbningen af dagens handel blev over dagen både reduceret og udvidet med 1 basispoint, inden renten på den tiårige toneangivende danske statsobligation sluttede på minus 0,37, som også var dagens udgangspunkt.

Det var især omkring offentliggørelsen af arbejdsmarkedsrapporten, at renten flyttede sig. Op til offentliggørelsen steg renten 1 basispoint, men efterfølgende dykkede renten kortvarigt 2 basispoint.

Rapporten viste ellers, at beskæftigelsen uden for landbruget voksede med 225.000 personer i januar. Og det var en hel del bedre end ventet, da der blandt økonomerne var forudset en stigning på 165.000 nye job ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg News.

Beskæftigelsen i den private sektor voksede med 206.000 ansatte i måneden mod en ventet stigning på 155.000.

Rapporten viste dermed styrke i den amerikanske økonomi og nedtonede udsigten til pengepolitiske lempelser fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

Men samtidig nedjusteredes jobskabelsen i perioden april 2018 til marts 2019 med 514.000 job i forhold til tidligere opgørelser.

/ritzau/FINANS
Jakob Dalskov +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: [email protected] , www.ritzaufinans.dk