Nu skal ejeren betale ekstra skat: Firma købte racerbil til 7,5 millioner

Tophistorien er skrevet og udgivet af Fagbladet 3F. Ritzau må ikke krediteres.

INFO: Anvendelse forudsætter accept af vilkårene i bunden.

**** RITZAUS TOPHISTORIETJENESTE ****

Prisen lå på omkring 7,5 millioner kroner, da et dansk anpartsselskab købte en racerbil i udlandet. Ejeren brugte den til at køre løb, og det gav underskud. Tabet trak han fra i skat. Men den går ikke, har Landsskatteretten nu afgjort.

Det skriver Fagbladet 3F.

Dermed kommer ejeren til at betale ekstra skat af knap 700.000 kroner. Derudover skal han betale skat af, at han har haft stillet racerbilen gratis til rådighed. Den værdi kan være på op mod 350.000 kroner.

– Det er specielt med en racerbil. Men der findes andre sager om beskatning, når et selskab betaler ejerens private udgifter, siger statsautoriseret revisor Palle Badsted til Fagbladet 3F. De har handlet om for eksempel stutterier, som mere var indehaverens hobby end en egentlig erhvervsvirksomhed.

– Hvis en udgift i højere grad er i ejerens interesse end i firmaets interesse, så kan den ikke trækkes fra, siger Palle Badsted.

En undersøgelse fra Skattestyrelsen har tidligere vist, at det jævnligt sker, at selvstændigt erhvervsdrivende og selskaber lader firmaet betale for private udgifter. Det betød i 2014, at der samlet manglede 900 millioner kroner på selvangivelserne.

Undersøgelsen fra Skattestyrelsen viser, at private udgifter fratrukket hos virksomheden er en af de hyppigste fejltyper. Andelen af fejl er endda stigende.

En anden type sager er, hvor direktører og indehavere af firmaer kører rundt i luksusbiler uden at lade sig beskatte af fri bil. Her er der faldet en række afgørelser i den seneste tid, hvor chefer har måttet betale ekstra skat.

Palle Badsted fortæller, at der også tidligere har været sager om for eksempel sejlbåde og import af vin. Ejeren har kaldt det virksomhed, men skattevæsenet har ment, at det mere var båret af privat interesse.

– Hvis vi som revisorer opdager sådan noget, så er vi offentlighedens tillidsrepræsentanter. Så skal vi skrive om det i påtegningen på regnskabet, siger han.

Skatterådgiver Kristian Nørskov Stidsen fra revisionsfirmaet Ernst & Young siger, at sagen med racerbilen er en sjældenhed. Han tvivler på, at der er mange lignende tilfælde af den slags.

Hvis en klient kom til skatterådgiveren med en plan lignende køb af racerbilen, så ville Kristian Nørskov Stidsen opfordre til, at der blev opstillet budgetter og gjort andet, som viser, at det kan ende med overskud. Så er udgifterne fradragsberettigede.

– Nogle gange kan en hobby faktisk gøres til en god forretning, siger Kristian Nørskov Stidsen.

Redaktionel kontakt:
Marianne Troelsen Skou
tlf.: +4520498660
e-mail: [email protected]

**** DENNE ARTIKEL OG BILLEDMATERIALE ER VIDEREFORMIDLET AF RITZAUS BUREAU PÅ VEGNE AF Fagbladet 3F ****

Betingelser for brug af materiale fra Ritzaus Tophistorietjeneste:

– Forkortelser kan foretages i overensstemmelse med god citatskik.

– En artikel må forkortes, men ikke tilføjes stramninger eller udtryk, som afsenderen ikke kan stå inde for.

– Det skal tydeligt fremgå, hvilket medie artiklen kommer fra. Ansvaret herfor ligger hos mediet, der videreudnytter indholdet – også hvor afsenderen måtte have glemt at inkludere kildehenvisning ved udsendelse.

– Ritzau må ikke krediteres for artiklen eller angives som kilde.

– Materialet må ikke videreudnyttes kommercielt andet end i egne udgivelser.

– Hvis afsenderen har indsat link i artiklen, opfordres der til altid at publicere dette ved videreudnyttelse.

VIGTIGT VEDR. BRUG AF BILLEDE:

– Hvis der er tilknyttet billedmateriale til artiklen må dette anvendes i forbindelse med publicering.

– Rettigheden til anvendelse af billedet er dog udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende tophistorie, og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.

– Anvendelse skal altid ske med angivelse af den oplyste billedbyline (fotograf og medie)