Tirsdagens obligationer: Renter tikkede op for første gang i 2020

Hverken europæiske eller amerikanske nøgletal formåede i løbet af tirsdagen at afspore den lille rentestigning, som det danske obligationsmarked havde startet dagen med.

Renterne trak allerede fra morgenstunden lidt op, efter at risikoappetitten hos investorerne tiltog lidt igen efter et par dage med nervøsitet oven på amerikanernes drab af den iranske militærleder Qassem Soleimani natten til fredag.

Nervøsitet præger dog fortsat finansmarkedet, og aktierne i Europa tabte i løbet af tirsdagens handel en del af de stigninger, som prægede dagens start – men uden at det gav anledning til større rentemæssige udskejelser.

Herhjemme endte renten det toneangivende tiårige statspapir tirsdag med en rente på minus 0,27 pct., hvilket var 1 basispoint højere end mandag. Det var første stigning i renten på papiret, som siden årsskiftet er faldet fra minus 0,16 pct.

I løbet af dagen dryssede det ind med nøgletal fra både eurozonen og siden også USA.

Fra eurozonen viste detailsalget en stigning på 1,0 pct. i november 2019 i forhold til måneden før, mens økonomerne havde forudset en fremgang på 0,7 pct. ifølge en rundspørge fra Bloomberg News.

En opgørelse af forbrugerpriserne viste endvidere en inflation på 0,3 pct. på månedsbasis i december og en stigning på 1,3 pct. på årsbasis, hvilket var som estimeret af økonomer og analytikere.

Fra USA overraskede ISM-indekset for servicesektoren med en stigning til 55,0 i december fra 53,9 måneden før og en ventet stigning til 54,5.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: [email protected], www.ritzaufinans.dk