Markedsoversigt: Pandora gik forrest under årets første optur for C25

For første gang i det nye år formåede det danske aktiemarked tirsdag at lukke i plus, og for anden dag i træk var Pandora den bedst præsterende aktie i C25, som endte 0,5 pct. højere i 1240,97.

Fremgangen på markedet aftog ellers hen på eftermiddagen, efter at indekset i løbet af formiddagen havde rundet niveauet 1253,73 og dermed et plus på 1,5 pct.

De seneste dage har frygten for en eskalering af krisen i Mellemøsten presset markedet, men mandag aften i USA stilnede den negative stemning af, hvilket tirsdag morgen sendte børserne i Europa op.

– Det var et nervøst marked både mandag og i fredags i kølvandet af situationen i Mellemøsten. Men noget af det “risk-off”, vi så de foregående dage, kører lidt tilbage, og aktierne får lov til at stige igen, siger aktiestrateg Otto Friedrichsen fra Formuepleje.

I toppen af C25 lå igen Pandora, som udbyggede mandagens stigning på 12 pct. med et plus på 3,4 pct. til 339,30 kr. Smykkeselskabet præsenterede mandag opløftende tal for salget i fjerde kvartal, og sagde også, at driftsmarginen for hele 2019 nu ventes at lande i den øvre ende af forventningsintervallet 26-27 pct.

Efterfølgende har flere finanshuse valgt at hæve kursmålet for Pandora-aktien, og Danske Bank og Jyske Bank hævede desuden anbefaling til “køb” fra tidligere “hold”.

Mærsk-aktierne havde også en god dag efter et samlet fald på ca. 4 pct. over de foregående to handelsdage. Selskabets B-aktie endte 2,1 pct. højere i 9458 kr.

Derudover steg Coloplast 0,4 pct. til 823,60 kr., efter at selskabet tirsdag morgen løftede sløret for en treårig stomiaftale med den amerikanske indkøbsorganisation Premier.

På obligationsmarkedet formåede hverken europæiske eller amerikanske nøgletal i løbet af tirsdagen at afspore den lille rentestigning, som det danske obligationsmarked havde startet dagen med.

Renterne trak allerede fra morgenstunden lidt op, efter at risikoappetitten hos investorerne tiltog lidt igen efter et par dage med nervøsitet oven på amerikanernes drab af den iranske militærleder Qassem Soleimani natten til fredag.

Nervøsitet præger dog fortsat finansmarkedet, og aktierne i Europa tabte i løbet af tirsdagens handel en del af de stigninger, som prægede dagens start – men uden at det gav anledning til større rentemæssige udskejelser.

Herhjemme endte renten det toneangivende tiårige statspapir tirsdag med en rente på minus 0,27 pct., hvilket var 1 basispoint højere end mandag. Det var første stigning i renten på papiret, som siden årsskiftet er faldet fra minus 0,16 pct.

I løbet af dagen dryssede det ind med nøgletal fra både eurozonen og siden også USA.

Fra eurozonen viste detailsalget en stigning på 1,0 pct. i november 2019 i forhold til måneden før, mens økonomerne havde forudset en fremgang på 0,7 pct. ifølge en rundspørge fra Bloomberg News.

En opgørelse af forbrugerpriserne viste endvidere en inflation på 1,3 pct. på årsbasis. Det var helt som ventet.

/ritzau/FINANS
Jakob Dalskov +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: [email protected] , www.ritzaufinans.dk