Tirsdagens obligationer: Trump pressede renter lavere

Endnu en gang formåede USA’s præsident, Donald Trump, at sætte dagsordenen på de finansielle markeder tirsdag, herunder på obligationsmarkederne i Europa.

Det skete med udtalelser om, at han ikke har nogen deadline for at nå en handelsaftale med Kina, og at en aftale måske med fordel kan vente til efter præsidentvalget i USA i november 2020.

Det var beskeden fra Trump til journalister i London, hvor præsidenten tirsdag var til møde med NATO-ledere. Efterfølgende skiftede retningen for både aktier og obligationer.

På aktiemarkedet blev stigninger vekslet om til fald, og på obligationsmarkedet blev rentestigninger udvisket og ligeledes vendt til fald.

Herhjemme lukkede renten på den tiårige danske statsobligation i minus 0,33 pct., hvilket var 6 basispoint lavere end mandag og 8 basispoint lavere end morgenens niveau på minus 0,25 pct.

Mandag tog renten på papiret ellers et hop på 6 basispoint efter nyt fra Tyskland, hvor socialdemokraterne (SPD) i weekenden fik et nyt formandskab, som har fået visse markedsdeltagere til at tro på, at vejen til en mere lempelig finanspolitik i Europas største økonomi er blevet kortere.

Tirsdag formiddag kom der tal for producentprisudviklingen i eurozonen, og det viste en stigning på 0,1 pct. på månedsbasis i oktober mod en ventet flad prisudvikling. På årsbasis faldt priserne med 1,9 pct. mod et estimeret fald på 1,8 pct. af analytikerne ifølge Bloomberg News.

/ritzau/FINANS
Flemming Thestrup Andersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: [email protected], www.ritzaufinans.dk