Tirsdagens aktier: Sværvægtere sørgede for spinkelt plus til C25

Carlsberg, Coloplast og Novo Nordisk afværgede tirsdag et fald til eliteindekset, C25, som tidligere på handelssessionen ellers var blevet presset ned af udtalelser af USA’s præsident, Donald Trump, som ikke ser ud til at have noget hastværk med at indgå en handelsaftale med Kina.

Trump sagde til journalister under et besøg i London i forbindelse med et møde med NATO-ledere, at der ikke er en deadline for en aftale, og at det måske kan udskydes til efter præsidentvalget i USA i november 2020.

Herhjemme lå C25-indekset forud for formiddagens meldinger fra Trump til en pæn fremgang, men det ændrede sig efterfølgende og pressede eliteindekset i minus – før det frem mod børslukketid igen kravlede over stregen til positivt terræn og lukkede 0,05 pct. højere i 1215,22.

FALD I EUROPA

På hovedparten af de øvrige markeder i Europa var der derimod negative indeks ved dansk børslukketid.

– Aktiemarkederne i Europa og USA blev ramt af Trumps bemærkninger om handel, og chancerne for en aftale (med Kina, red) inden 15. december faldt yderligere.

– Efter nogle uger med generelle positive forlydender om, at en aftale var tæt på, så er der nu en reel følelse af, at en aftale slet ikke er så tæt på, og at markederne er nødt til at tage højde herfor i kurserne, siger analytiker Neil Wilson fra Markets.com ifølge AFP.

Carlsberg toppede i C25 med en stigning på 1,3 pct. til 992 kr. efterfulgt af Coloplast med et plus på 1,2 pct. til 794,60 kr. Sværvægteren Novo Nordisk steg desuden 1,2 pct. til 381,50 kr. I bunden af eliteindekset lå derimod Drilling med et fald på 2,3 pct. til 407.

OPJUSTERING FRA DANSKE BANK

Danske Bank kom efter dansk lukketid mandag med en lille opjustering af forventningerne til hele årets overskud. Det skete, fordi banken nu regner med, at salget af LR Realkredit, som Danske Bank og en række andre banker i april indgik en aftale om at afhænde til Nykredit, nu ventes at være afsluttet helt inden årets udgang.

Salget giver Danske Bank en engangsindtægt på 700-800 mio. kr., og banken forventer nu at lande et resultat efter skat i midten af spændet på 13-15 mia. kr. Tidligere regnede banken med at lande i den lave ende af det spænd.

Trods det faldt Danske Banks aktie med 1,1 pct. til 90,96 kr.

HÆVET ANBEFALING TIL PANDORA

Pandora har fået løftet sin anbefaling hos svenske Handelsbanken til “køb” fra tidligere “hold”, mens kursmålet er fastholdt på 300 kr. Aktien startede dagen i toppen af C25-indekset med en stigning til 268,50 kr., men ved lukketid lå den i 262,80 kr. efter et fald på 0,5 pct.

De foregående to dage var Pandora-aktien faldet godt 8 pct., efter at selskabet på den store handelsdag black friday blev ramt af udfordringer med et elektronisk kassesystem, hvilket midlertidigt påvirkede betalinger i konceptbutikker i USA og Canada.

/ritzau/FINANS
Flemming Thestrup Andersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: [email protected], www.ritzaufinans.dk