Markedsoversigt: Pandora sank igen til bunds og renten faldt et nøk

Pandoras aktionærer kan stille og roligt se til, at værdien af smykkeaktien med hastige skridt nærmer sig en nulgevinst i år. Alene i sidste uge mistede aktien over 11 pct. i værdi efter et mismodigt regnskab, og mandag fortsatte faldet efter analysenyt.

Samlet endte det danske eliteindeks, C25, med et marginalt fald på 0,04 pct. til 1195,4 efter at have været over rekordniveauet på 1196,67 fra november 2017 mandag morgen.

– Det har været en forholdsvis rolig dag, hvor vi ser frem mod de regnskaber, der kommer i løbet af ugen. Det er Ambu, der jo har hele forretningen oppe og vende, hver gang der kommer et regnskab, Unibrew, der har gjort det rigtig godt i år, og Simcorp, der har haft et par forrygende uger på det seneste, siger Tue Østergaard, aktiechef i ABG Sundal Collier.

De tre selskabers aktier steg mellem 0,5 pct. og 1,1 pct. mandag.

Carnegie har set nærmere på Pandora efter regnskabet for tredje kvartal, der blev offentliggjort i sidste uge. På den baggrund blev anbefalingen af aktien sat ned til “sælg” fra “hold” og kursmålet skåret til 255 kr. fra 275 kr.

Ændringen sendte Pandora-aktien til bunds fra morgenstunden, og selv om aktien rettede sig en smule, endte den med at få skåret 2,2 pct. af kursværdien til 284,10 kr.

Ørsted endte med i toppen af C25 med et plus på 1,7 pct. til 605,20 kr.

I sidste uge solgte SEAS-NVE 9,5 mio. aktier i selskabet til 560 kr. stykket, hvilket var en rabat på 2,9 pct. fra torsdagens lukkekurs.

– Det er efterdønningerne af den “placing”, der skete i sidste uge, der er årsag til, at aktien stiger i dag, vurderede Tue Østergaard.

Rentefald bed sig fast på det danske obligationsmarked mandag, hvor renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation endte med at falde 1 basispoint til minus 0,25 pct. i forhold til fredag.

Obligationsmarkedet var lukket i USA på grund af Veterans Day, så investorerne kunne ikke få impulser herfra. Oveni var der ikke meget at se frem til på nøgletalsfronten, hvor der dog blev offentliggjort en række danske nøgletal fra morgenstunden.

De viste blandt andet, at de danske forbrugerpriser i oktober steg med 0,6 pct. på årsbasis. Ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News var der ventet en årsstigningstakt på 0,5 pct.

Dermed aftog inflationen en anelse, da årsstigningstakten for forbrugerpriserne måneden forinden var 0,5 pct.

Af internationale nyheder kom der tal for det britiske bruttonationalprodukt, BNP, som var en stigning på 0,3 pct. mod ventede 0,4 pct. i forhold til det foregående kvartal, viste et estimat fra Bloomberg News.

– Da BNP faldt i både august og september, så er væksten primært drevet af et stærkt juli. BNP-væksten bliver dog forstyrret af de mange brexit-deadlines, der til syvende og sidst er blevet udskudt, skrev Mikael Olai Milhøj, senioranalytiker i Danske Bank, i en kommentar.

/ritzau/FINANS
Nicoline Lärka Sørensen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:[email protected], www.ritzaufinans.dk