Mandagens obligationer: Rentefald på stille dag – KORR

(Rettelse i fjerde afsnit, red.)

Rentefaldet bed sig fast på det danske obligationsmarked mandag, hvor renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation endte dagen med at falde 1 basispoint til minus 0,25 pct. i forhold til fredag.

Obligationsmarkedet var lukket i USA mandag på grund af Veterans Day, så investorerne kunne ikke få impulser herfra. Oveni var der ikke meget at se frem til på nøgletalsfronten, hvor der dog blev offentliggjort en række danske nøgletal fra morgenstunden.

De viste blandt andet, at de danske forbrugerpriser i oktober steg med 0,6 pct. på årsbasis. Ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News var der ventet en årsstigningstakt på 0,5 pct.

Dermed tiltog inflationen en anelse, da årsstigningstakten for forbrugerpriserne måneden forinden var 0,5 pct.

Af internationale nyheder kom der tal for det britiske bruttonationalprodukt, BNP, som var en stigning på 0,3 pct. mod ventede 0,4 pct. i forhold til det foregående kvartal, viste et estimat fra Bloomberg News.

– Da BNP faldt i både august og september, så er væksten primært drevet af et stærkt juli. BNP-væksten bliver dog forstyrret af de mange brexit-deadlines, der til syvende og sidst er blevet udskudt, skrev Mikael Olai Milhøj, senioranalytiker i Danske Bank, i en kommentar.

/ritzau/FINANS
Charlotte Mackeprang +45 33 30 03 61 Ritzau Finans, E-mail:[email protected], www.ritzaufinans.dk