Fredagens obligationer: Renten satte bundrekord efter Trump-tweet

Den toneangivende tiårige danske statsobligation satte bundrekord fredag i minus 0,43 pct.

Det var 3 basispoint under torsdagens lukkeniveau i minus 0,40 pct., og 15 basispoint under lukkeniveauet fredag i sidste uge, hvor renten var minus 0,28 pct.

De danske renter blev fredag trykket ned af nye udmeldinger i den verserende handelskonflikt mellem Kina og USA. Torsdag sendte den amerikanske præsident, Donald Trump, de amerikanske renter og aktier ned, da han annoncerede, at USA vil lægge en ny told på 10 pct. på kinesiske varer for 300 mia. dollar fra den 1. september.

Udmeldingen, som Donald Trump leverede via det sociale medie Twitter, kom, blot en dag efter at de amerikanske og kinesiske forhandlere afsluttede et møde i Shanghai, som Det Hvide Hus beskrev som “konstruktivt”.
Kina meddelte fredag, at man var klar med “modangreb”, hvis USA gør alvor af torsdagens udmelding.

STABILT KONGETAL GIVER OPTIMISME I UROLIG TID

Udover udviklingen i handelskonflikten mellem de to nationer – som alt andet lige var dagens helt store fokuspunkt – var der fredag en række nøgletal i kalenderen for investorerne at forholde sig til.

Mest interessant blandt disse var nok den månedlige amerikanske beskæftigelsesrapport, som mod forventning viste en uændret arbejdsløshed, mens beskæftigelsen uden for landbruget landede tæt op ad økonomers forventninger.

Beskæftigelsen uden for landbruget voksede med 164.000 personer i juli.
Det var 1000 færre end ventet, da der blandt økonomerne var forudset en stigning på 165.000 personer ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg News.
– Endnu en måned med flere nye job i USA. Det er gode nyheder fra amerikansk økonomi og godt nyt for danske virksomheder, som årligt sender varer og tjenester til en værdi af 135 milliarder kroner over Atlanten til det amerikanske marked, siger cheføkonom Morten Granzau fra Dansk Industri i en kommentar om dagens amerikanske nøgletal.
Beskæftigelsen i den private sektor voksede med 148.000 ansatte i måneden mod en ventet stigning på ligeledes 165.000. Samlet var arbejdsløsheden uændret 3,7 pct., mens økonomer havde ventet en fald i arbejdsløsheden til 3,6 pct.
Derudover landede det endelige Michigan-tillidsindeks for juli fredag. Det viste, at forbrugertillidsindikatoren fra University of Michigan i juli landede på 98,4.

Analytikerne havde ventet et endeligt resultat på indeks 98,5 ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.
/ritzau/FINANS
Nicoline Lärka Sørensen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:[email protected], www.ritzaufinans.dk