Onsdagens obligationer: Renterne sendt i bundrekord inden Fed-melding

De danske statsrenter tog sig mod slutningen af handelsdagen onsdag et dyk, og så endte det igen med bundrekord for den toneangivende tiårige statsobligation.

Onsdagens helt store tema i rentemarkedet var aftenens afslutning af rentemødet hos den amerikanske centralbank, Federal Reserve.
I lang tid gav det meget afventende takter, hvor renterne bevægede sig sidelæns, men sidst på eftermiddagen satte en tendens til rentefald ind, og renten på den toneangivende tiårige statsobligation sluttede 2 basispoint lavere i minus 0,37 pct.

Der ventes da også en rentenedsættelse fra Federal Reserve onsdag aften.

Futures indikerer 100 pct. sandsynlighed for, at renten sænkes, og markedet har også næsten lagt sig fast på, at det bliver en nedsættelse på 25 basispoint, selv om en lille del af markedet ifølge handlen med futures venter en større rentenedsættelse.

Hos Sydbank hælder makroanalytiker Mathias Dollerup Sproegel også til den lille rentenedsættelse, men han vurderer dog stadig, at meldingerne fra Federal Reserve kan give yderligere pres på statsrenterne.

– Vi venter, at Powell sænker renten med 0,25 pct.point og signalerer mulighed for endnu en rentenedsættelse til september. Annoncerer Federal Reserve også et stop for nedbringelsen af balancen, kan det give et tryk ned på renterne, skriver han i en kommentar.
Ingen af onsdagens nøgletal fra Kina, Danmark, Tyskland, eurozonen og USA rykkede synderligt ved markedet.

/ritzau/FINANS
Mikkel Brix Kvols +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: [email protected] , www.ritzaufinans.dk