Markedsoversigt: Grøn aktiedag og bundrekord til tiårig statsrente

De danske aktier steg onsdag, mens statsrenterne dykkede og endnu engang satte bundrekord for den toneangivende tiårige statsobligation.
Med DSV og Maersk Drilling i de forreste rækker sikrede det danske C25-indeks sig onsdag en moderat stigning i et generelt afventende marked frem mod aftenens rentebeslutning fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve.
Ud på eftermiddagen fik stemningen desuden yderligere et løft op af meldinger fra Det Hvide Hus om et konstruktivt forløb af handelssamtalerne med Kina.
Samlet steg C25-indekset med 0,5 pct. til 1124,37 trods fald til en lille håndfuld af de mere defensive papirer i indekset.
DSV endte øverst på kransekagen med et plus på 3,6 pct. til 645 kr. efter sit regnskab for andet kvartal.
Omsætningen var på 20.079 mio. kr. mod ventet 20.477 mio. kr., mens bruttoresultatet steg til 5285 mio. kr. mod ventet 5255 mio. kr. På de nedre regnskabslinjer hentede DSV et nettooverskud på 1149 mio. kr. mod ventet 1145 mio. kr.
Maersk Drilling blev løftet med 2,2 pct. til 456,60 kr. efter en lang svær periode, hvor aktien blandt andet har været trukket ned af et dyk i oliepriserne.
Onsdag steg oliepriserne dog for femte børsdag på stribe, hvilket kan signalere en mere varig bedring.
Smykkeselskabet Pandora steg med 1,5 pct. til 259,80 kr. Det fulgte efter en melding om planer om en relancering af brandet ved et større event Los Angeles i slutningen af august.
Her vil der også blive præsenteret en ny efterårskollektion, oplyste Pandora onsdag middag.
Bunden af C25-indekset var dagen igennem præget af defensive papirer som Chr. Hansen, ISS og Coloplast, der faldt med mellem 0,4 pct. og 2,4 pct. uden større selskabsspecifikke nyheder som forklaring.
De danske statsrenter tog sig mod slutningen af handelsdagen onsdag et dyk.

Onsdagens helt store tema i rentemarkedet var aftenens afslutning af rentemødet i den amerikanske centralbank, Federal Reserve.
I lang tid gav det meget afventende takter, hvor renterne bevægede sig sidelæns, men sidst på eftermiddagen satte et rentefald ind, og renten på den toneangivende tiårige statsobligation sluttede 2 basispoint lavere i minus 0,37 pct.

Futures indikerer 100 pct. sandsynlighed for, at renten sænkes, og markedet har også næsten lagt sig fast på, at det bliver en nedsættelse på 25 basispoint, selv om en lille del af markedet ifølge handlen med futures venter en større rentenedsættelse.

Hos Sydbank hælder makroanalytiker Mathias Dollerup Sproegel også til den lille rentenedsættelse, men han vurderer dog stadig, at meldingerne fra Federal Reserve kan give yderligere pres på statsrenterne.

“Vi venter, at Powell sænker renten med 0,25 pct.point og signalerer mulighed for endnu en rentenedsættelse til september,” skriver han i en kommentar.
Oliver Sønderbye Therp +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: [email protected], www.ritzaufinans.dk