Giv Domen tilbage til folket

LÆSERBREV
Domen, den kolde mørke folkegave fra BL, som jeg nu i fire år har skrevet den ene artikel efter den anden om, er stadig i kløerne på regionskommunens idræts- og halinspektør, Carsten Clemmensen, der stik imod intentionerne, elsker at afvikle bryllupsreceptioner i denne unikke bygning, der blev skænket til foreningslivet på hele Bornholm.

Der afholdes stadig de mest mærkværdige fester for ”venner” og samarbejdspartnere, og vedligeholdelsen varetages af CC’s egne kommunale medarbejdere, så regnskaberne af driften fremstår særdeles flot.

Den ligger stadig mørk og øde hen, uden fokuserede spots, placeret rundt om på græsset, der burde lyse den op i disse mørke tider.

I Bornholms Idræts- og Kulturcenters seneste projektmappe, nævnes følgende ideer til dets mulige anvendelse: Fællessang, koncerter, møder, projekter, yoga, pitstop for outdoorturisme og meget andet.

At dens drift ikke for længst er lagt ind under BIKC’s regi er en stor gåde for mange.

Nu forsøger GIK, Gang i Kulturen, og Folkemødeforeningen, ifølge et indslag i TV 2/Bornholm, atter at skabe debat om denne enestående foreningsgave.

Det er intet mindre end en skandale, som denne unikke bygning hidtil er blevet forvaltet.

Ingen tager ansvar herfor, men adskillige kommunalpolitikere har uden for referat givet udtryk for, at de er enige i, at det er ved at udvikle sig til en farce. Opfyld dog de vedtagne betingelser for folkegaven, nedfældet i et dokument og bekræftet af BL’s bestyrelse?

Til hvert eneste Folkemøde ryster direktørerne på hovedet, når jeg fortæller dem, hvad den er blevet brugt til i løbet af de seneste kalenderår.

Det er ikke et sted til bryllupsreceptioner weekend efter weekend. Ikke et sted til halvprivate fester, pakket ind i lidt foreningsvirke.

Man kunne ønske, at en ansvarlig repræsentant fra kommunen samt en fra BL’s ledelse ville dukke op til GIK’s kommende arrangement.

Giv Domen tilbage til folket og foreningslivet på Bornholm.

Danny Christensen
Nørregade 42
Allinge