P4: Ministeriet vil drøfte færgens stabilisator med Molslinjen

P4: Ministeriet vil drøfte færgens stabilisator med Molslinjen

En t-foil stabilisator som bidrag til at stabilisere Express 1 i bølgegang er ikke et krav i Molslinjens kontrakt med Transportministeriet. Alligevel vil ministeriet drøfte t-foil spørgsmålet med rederiet.

Det oplyser P4 Bornholm lørdag formiddag.

Ifølge P4 Bornholm fortæller ministeriet samtidig, at Express 1 “lever fuldt og helt op til kravene i udbuddet”. Det er ifølge Transportministeriet påvist af to uvildige undersøgelser, en i forbindelse med udbuddet og en under den klagesag, som Færgen anlagde efter at have tabt kontrakten.

Bornholms Tidende dokumenterede torsdag, at Express 1 ikke svarer til en tegning af skibet, der indgår i kontrakten, fordi tegningen viser skibet med t-foil stabilisator. Efter Molslinjen overtog sejladsen, har ingen fremført nogen påstand om, at Express 1 ikke lever op til udbuddets krav, sådan som ministeriets reaktion nu taler om.

Molslinjen afviste fredag, at uoverensstemmelsen mellem tegningen og det faktiske skib har nogen betydning. For tegningen er en såkaldt GA-tegning, der “ikke er en teknisk specifikation af skibet”, men “udelukkende har til formål at illustrere muligheden for at transportere op til 1.200 passagerer”, skrev rederiet i en pressemeddelelse, efter at en redegørelse var blevet givet til Transportministeriet.

Folketingsmedlem Lea Wermelin (S) er efter Transportministeriets melding ikke helt tilfreds med ministeriet.

– De oplysninger må vi jo tage til efterretning. Men det er meget forvirrende, at ministeriet kommer med de her oplysninger så sent. For nu har debatten kørt længe, siger hun til P4 Bornholm.

– Jeg noterede mig også i går, at Molslinjen ikke kunne svare på, om det at have den t-foil stabilisator vil kunne føre til øget regularitet, altså færre aflyste afgange, tilføjer Lea Wermelin.