Jensen regner med at omsætte for det samme

Jensen regner med at omsætte for det samme

Jensen-Group havde et godt første halvår med en omsætning, der var bedre end i samme periode i sidste år. I tredje kvartal har koncernen med fabrikker i Rønne dog registreret et fald i omsætningen, og selv om den stadig ligger foran 2017, er forventningen, at den ender på niveau med sidste år. Det fortæller Jensen-Group i en pressemeddelelse.

Efter tredje kvartal ligger årsomsætningen på 258,4 millioner euro, svarende til 1,93 milliarder kroner. Det er 2,5 procent mere end i samme periode sidste år. I tredje kvartal lå omsætningen dog 1,7 procent under niveauet i tredje kvartal sidste år.

Værdien af årets ordrer indtil nu ligger også under sidste års niveau, og samlet set får det Jensen-Group til at forudse en årsomsætning på niveau med 2017.

I begyndelsen af oktober meddelte Jensen Denmark A/S i Rønne, at man frem mod nytår ville afskedige 48 timelønnede medarbejdere på grund af en tilbageholdenhed i ordrerafgivelsen.

Administrerende direktør Morten Rask forklarede afskedigelserne med, at Jensen er en ordreproducerende virksomhed, der er helt afhængig af ordreindgangen, og derfor er den nødt til at justere kapaciteten, når der ikke kommer så mange ordrer ind.

Det er Jensen Denmarks forventning, at man efter en kort opbremsning igen vil se aktivitetsniveauet stige, og virksomhedens langsigtede målsætninger, investeringer og indsatser vil fortsætte uændret. Jensen beskæftiger i dag godt 500 medarbejdere på de tre fabrikker i Rønne.

Blandt de største risikofaktorer for Jensen-Group er politisk uro, store udsving i efterspørgslen og kundernes mulighed for at skaffe finansiering.