Landbrug & Fødevarer siger stop: Folkemødet er blevet for dyrt

Landbrug & Fødevarer siger stop: Folkemødet er blevet for dyrt

En af de største aktører på Folkemødet, Landbrug & Fødevarer, siger nu stop. Det er simpelthen blevet for dyrt at deltage i den politiske festival i Allinge, hvor organisationen har haft en af de største scener.

Det skriver Børsen onsdag.

Landbrug & Fødevarer har været med på Folkemødet siden starten i 2011, men vil ikke længere finde sig i de stadig stigende udgifter.

– I forvejen har det været dyrt, og vi har i flere år advaret om, at udgifterne løber løbsk. Men priserne på transport og overnatning har ikke fundet et fornuftigt leje. Ét af de steder, vi benytter, har varslet, at prisen pr. overnatning stiger med 50 procent næste år. Og så er vi nødt til at se, om vi ikke kan bruge pengene bedre på noget andet, siger direktør Morten Høyer fra Landbrug & Fødevarer til Børsen.

Organisationen sparer 1-2 millioner kroner om året på at droppe Folkemødet.

Foreningen Folkemødet understreger over for Børsen, at priserne på dét, den selv er herre over, blev sat ned med 10 procent sidste år, og at standlejen ikke er rørt i flere år.

Meldingen fra Landbrug & Fødevarer kommer kun otte dage efter, at en række vestjyske aktører meldte ud, at de vil trække sig fra Folkemødet. Vestjyderne, der mener, konceptet er blevet for stramt, står bag Folkeskibet.