Bornholm får kvart million til at formidle kæmpe fund af helleristninger

Bornholm får kvart million til at formidle kæmpe fund af helleristninger

Det nyfundne helleristningsfelt på Hammersholm ved Allinge skal formidles på en måde, der lever op til, at stedet kan vise sig at være Danmarks største samling af helleristninger.

Derfor har arkæolog Michael Thorsen fra Bornholms Museum netop fået bevilget 250.000 kroner af 15. Juni Fonden til projektet “Oplev 3000 år gamle helleristninger i det nordbornholmske landskab”.

Målet er at skabe en grafisk og arkæologisk database for området ved Hammersholm. På den måde vil man kunne bevæge sig rundt i naturen samtidig med, at man får formidlet stedets historie fra de 3000 år gamle helleristninger frem til i dag.

Michael Thorsen vil med projektet etablere en app, som via mobiltelefoner, iPads og deres GPS leder folk til helleristningssten, gravhøje, stenbrud, geologi, biotoper og andre seværdigheder. De vil blive visualiseret og knyttet sammen med den nyeste viden om emner indenfor bronzealderen, andre arkæologiske fund, historier og områdets miljø.

– Det er tanken, at hver helleristning vil blive gjort lettere tilgængelig, synlig og mere forståelig for den enkelte end tilfældet er i dag, siger Michael Thorsen.