Hurtig køber fik mølle, fem ferielejligheder og udsigt over Østersøen for 195.000 kroner

Hurtig køber fik mølle, fem ferielejligheder og udsigt over Østersøen for 195.000 kroner

“Spændende ejendom med rigtig mange muligheder“, står der i ejendomsmæglerkædens HOMEs salgsannonce, og for en gangs skyld er der ikke tale om en overdrivelse, for det er nemlig en af sognets smukkeste, men også mest nedslidte møller, der kom til salg i denne uge.

Der gik dog ikke mange timer, før en frisk køber sikrede sig herligheden.

Prisen på 195.000 kr., som køberen måtte give, indikerer, at møllen og de fem tilhørende ferielejligheder er i ringe stand, og ejendomsmægleren iler da også med at understrege, at der skal knofedt til, og at ejendommen er “det oplagte tilbud til håndværkeren eller handymanden, der har mod på at rulle ærmerne op og fatte værktøjet“.

Limensgade Mølle er opført i 1873 som en ottekantet hollandsk stenmølle et stenkast fra Læsådalens historiske stenbrud. I 1883 blev der etableret bageri, og Limensgade mølle udviklede sig til et større kompleks med bolig, magasin og bageri.

Mølledriften blev indstillet i 1962, og siden 1967 har møllen været indrettet som bolig og blandt andet fungeret som hotel og pension.

Ejendommen, der er kombineret bolig og erhverv, indeholder blandt andet entre og hall, seks toiletter, kælder, stort tidligere industrikøkken, samt spise- og dansesal. I den gamle mølle er der er et disponibelt rum i stueetagen, to rum på både første og anden sal og en kælder med fire disponible rum.

Ved siden af møllen er der opført fem separate lejligheder med udgang til have, der alle indeholder toilet med bad og håndvask, stue/opholdsrum, og et lille værelse.

Udsigt over Østersøen

Ejendommen trænger generelt til vedligeholdelse over det hele, og der ydes ingen garanti for funktionalitet af ejendommen, hedder det videre.

Udsigten over Østersøen og områdets marker er til gengæld fantastisk, Læsådalen og de historiske sand- og skiferbrud, samt Slæbet og NaturBornholm ligger indenfor gåafstand og der er fem minutter til indkøb, skoler og institutioner i Aakirkeby.