Højskoles satsning på unge giver gevinst: Underskuddet skrumper

Højskoles satsning på unge giver gevinst: Underskuddet skrumper

Ved udgangen af 2019 forventer Bornholms Højskole for første gang i en årrække at lave overskud.

Den forbedrede økonomi skyldes først og fremmest, at skolen er begyndt at satse mere på længere ophold for unge fremfor korte sommerkurser for ældre, mener Knud Andersen, formand for Bornholms Højskole.

– I 2017 fik vi en ny forstander (Bente Larsen, red.), som foreslog den daværende bestyrelse, at man skulle ligne en traditionel højskole lidt mere ved at lave længerevarende kurser for yngre mennesker. De fleste, der gik på sommerkurses, var 70+, og vi ville gerne lidt tættere på virkeligheden, forklarer Knud Andersen.

– Man lavede en ny strategi, og i dag kan vi konstatere, at underskudet på omkring fem millioner kroner i 2017 er reduceret til et underskud på en million, og næste år får vi overskud. Det er værd at markere, siger han.

I år har Bornholms Højskole budgetteret med et underskud på omkring 750.000 kroner.

– Det er et stort fremskridt i forhold til året før, afslutter formanden.